Kosten

Wijkzorg Zoetermeer levert zorg volgens verschillende financieringsvormen.

Wij kunnen in principe bij iedereen zorg leveren. Per 1 januari 2015 zit wijkverpleging bij iedereen in het basispakket van de zorgverzekering. Dat betekent dat iedereen recht heeft op zorg. Om voor vergoeding van deze zorg in aanmerking te komen heeft u een indicatie nodig die gesteld is door een HBO-verpleegkundige. Heeft u nog geen indicatie? Dan is het goed om te weten dat Wijkzorg Zoetermeer verpleegkundigen heeft die deze voor u kunnen stellen.
Voor persoonlijke verzorging en verpleging betaalt u geen wettelijke eigen bijdrage en het is ook niet van invloed op uw eigen risico.
Het ligt echter helemaal aan uw verzekeringspakket hoeveel er vergoed wordt van de zorgverlening. Desgewenst kan een van onze verpleegkundigen samen met u contact opnemen met uw zorgverzekeraar om te vragen hoe hoog de vergoeding voor u zal zijn.

Restitutiepolis:
Heeft u een restitutiepolis dan heeft u recht op 100% vergoeding van de kosten. Het is dan ook goed om bij het aangaan van een nieuwe polis na te denken over de voordelen van de restitutiepolis.
De belangrijkste voordelen van een restitutiepolis zijn:
•    u heeft volledige keuzevrijheid van zorgaanbieder
•    u heeft recht volledige vergoeding van de marktconforme kosten als u naar een niet gecontracteerde aanbieder gaat

Naturapolis:
Heeft u een naturapolis dan verschilt het per zorgverzekeraar en per pakket hoeveel procent van het markttarief er vergoed wordt. Wilt u dit zeker weten dan kunt u navraag doen bij uw verzekeraar. Zo nodig kan een medewerker van Wijkzorg Zoetermeer u hierbij helpen.

PersoonsGebonden Budget
Ook levert Wijkzorg Zoetermeer zorg vanuit een Persoonsgebonden Budget (PGB). Ook hiervoor is een indicatiestelling nodig van een HBO-verpleegkundige. Deze indicatie wordt ingediend bij de zorgverzekeraar en deze beoordeelt of er voor de cliënt een budget wordt vrijgegeven. Hieruit wordt dan de zorg gefinancierd. 
Dit betekent niet dat u als cliënt het budget op uw rekening gestort krijgt, maar dit budget wordt op uw naam bewaard door de zorgverzekeraar.

Particuliere basis
Als laatste kunnen wij ook zorg leveren op geheel particuliere basis. Dit betekent dat de volledige kosten van onze diensten voor eigen rekening zijn.

Wilt u meer informatie, een gesprek of aanmelden voor thuiszorg? Neem dan contact met ons op.