Indicatiestelling

Om wijkverpleging te kunnen aanvragen bij de zorgverzekeraar dien je een zorgindicatie te hebben.
Een zorgindicatie is een schatting die aangeeft hoeveel zorg u nodig heeft en ingezet moet worden. Dit wordt weergegeven in aantal uren per week. In de zorgindicatie voor wijkverpleging wordt gekeken naar persoonlijke verzorging en verpleging.

Een zorgindicatie dient gesteld te worden door een HBO-verpleegkundige. Deze verpleegkundige maakt een afspraak met u en eventueel uw familie om langs te komen voor een indicatiegesprek. Tijdens dit gesprek zal de verpleegkundige vragen naar uw gezondheidssituatie en zorgvraag. Wat zijn de problemen die u ervaart en waar heeft u precies hulp nodig?
De verpleegkundige is geschoold in het inschatten van een tijdsindicatie bij uw zorgvraag in combinatie met uw medische voorgeschiedenis. Met behulp van deze indicatie kan de zorg gestart worden en worden onderbouwd naar de zorgverzekeraar.
Naar aanleiding van de indicatie stelt de verpleegkundige een zorgplan op. Dit is de onderbouwing naar de zorgverzekeraar, hierin staat namelijk welke zorg u nodig heeft en op grond van welke lichamelijke problemen u deze zorg nodig heeft.

De noodzaak van een zorgindicatie geldt zowel voor zorg via de zorgverzekeraar als voor zorg via een PGB.

 

Wilt u meer informatie, een gesprek of aanmelden voor thuiszorg? Neem dan contact met ons op.